10 beste gratis en snelle DNS-servers in 2022 (pc en consoles)

[ad_1]

Beste gratis en snelle DNS in 2022 — Of het nu om veiligheids-, anonimiteits- of prestatieredenen gaat, er zijn genoeg argumenten om DNS te wijzigen en over te stappen op een service van derden. Je moet nog weten welk platform betrouwbaar, betrouwbaar, snel en gratis is. Een vraag die we in dit dossier beantwoorden. Laten we eens kijken naar de ranglijst van de beste gratis en snelle DNS-servers voor alle doeleinden.

Welke DNS te kiezen in 2022?

DNS (Domain Name System) is een systeem dat de domeinnamen die u invoert in een browser vertaalt naar de IP-adressen die nodig zijn om toegang te krijgen tot deze sites, en de beste DNS-servers bieden u de best mogelijke service.

Uw ISP wijst u elke keer dat u verbinding maakt met internet DNS-servers toe, maar dit zijn niet altijd de beste DNS-servers. Trage DNS-servers kunnen vertraging veroorzaken voordat websites worden geladen, en als uw server af en toe crasht, hebt u mogelijk helemaal geen toegang tot sites.

Overschakelen naar een gratis openbare DNS-server kan echt een verschil maken, met meer responsieve navigatie en lange uptime-records van 100%, wat betekent dat er veel minder kans is op technische problemen. Sommige services kunnen ook de toegang tot phishing- of geïnfecteerde sites blokkeren, en sommige bieden inhoudsfiltering om uw kinderen weg te houden van het slechtste internet.

Wat is een DNS-server en waarom?
Wat is een DNS-server en waarom?

Aan de andere kant kunnen we tussen de verschillende alternatieve DNS-servers en die van de operators zeggen dat er bepaalde verschillen zijn die ons kunnen helpen om onze verbinding stabieler en stabieler te maken. sneller, maar ze kunnen ons ook enkele interessante functies bieden:

 1. stabiliteit : Alternatieve DNS-servers bieden een grotere betrouwbaarheid, stabiliteit en een betere reële beschikbaarheid.
 2. Vitesse : bieden over het algemeen lagere laadsnelheden dan de DNS van de operators.
 3. Veiligheid : sommige van deze alternatieve DNS bieden bescherming tegen phishing.
 4. Toegevoegde functies:
  1. Vermijd beperkingen : Ze geven toegang tot domeinen die zijn geblokkeerd door geolocatie.
  2. Ouderlijk toezicht : Sommige bieden ook de mogelijkheid om bepaalde filters te maken om de toegang tot pagina’s met ongewenste inhoud te beschermen.

je kunt DNS wijzigen door de parameters van uw internetbox, uw router, uw computer, uw console of uw mobiele apparaat te wijzigen 

je moet kies uw DNS-servers zorgvuldig – niet alle providers zullen noodzakelijkerwijs beter zijn dan uw ISP – maar om u in de goede richting te helpen, zal dit artikel tien van de beste DNS-servers voor uw behoeften uitlichten.

Top Beste gratis en snelle DNS-servers (pc en consoles)

Er zijn snellere en langzamere DNS-providers. Over het algemeen is de DNS van uw ISP traag. DNS-snelheid is geen prioriteit voor hen, en dat blijkt. Bij DNS-providers draait het daarentegen allemaal om snelheid. Met meerdere Points of Presence (PoP’s) over de hele wereld zijn ze in staat om supersnel overleg te geven voor zowel uw thuis- als externe kantoren.

U moet zich ervan bewust zijn dat net als elk ander bedrijf, DNS-providers failliet kunnen gaan. Norton ConnectSafe was bijvoorbeeld een goed aangeschreven gratis openbare DNS-server, maar werd in november 2018 stopgezet, dus houd uw service in de gaten zodra u er een kiest.

Hoe kies je er een? Het gaat er alleen niet om welke provider sneller is. U ziet, snelheid is een relatief begrip als het gaat om DNS-oplossers. Snelheid is grotendeels een functie van “nabijheid” in termen van netwerksnelheid tot een bepaalde DNS-resolver.

Elke keer dat u de test voor een DNS-server uitvoert, moet u de doelwebsite wijzigen. Dit komt omdat uw systeem de resultaten van de DNS-query kan cachen. Dit betekent dat de volgende keer dat u het controleert, zelfs als u het vraagt ​​om een ​​andere DNS te gebruiken, de resultaten sneller zullen zijn omdat ze al in behandeling zijn op uw systeem.

Dat gezegd hebbende, nodigen we u uit om de lijst met beste gratis en snelle DNS-servers in 2022, gerangschikt op use cases.

Zie ook: 21 Beste gratis streaming-sites zonder account & Lantern: blader veilig door geblokkeerde sites

1. De beste gratis en openbare DNS: Google Public DNS

Google Public DNS belooft drie belangrijke voordelen: een snellere browse-ervaring, verbeterde beveiliging en nauwkeurige resultaten zonder omleidingen.

Google kan hoge snelheden bereiken met zijn openbare DNS-servers omdat ze worden gehost in datacenters over de hele wereld, wat betekent dat wanneer u probeert toegang te krijgen tot een webpagina met behulp van de bovenstaande IP-adressen, u wordt omgeleid naar een server die het dichtst bij u is . Naast traditionele DNS via UDP/TCP biedt Google DNS via HTTPS (DoH) en TLS (DoT).

 • Primaire DNS: 8.8.8.8
 • Secundaire DNS: 8.8.4.4

Het biedt ook een IPv6-versie:

 • Primaire DNS: 2001: 4860: 4860 :: 8888
 • Secundaire DNS: 2001: 4860: 4860 :: 8844

2. Snelste DNS-servers: 1.1.1.1

voorstellend een DNS-service die zowel snel is als de privacy van gebruikers redelijk respecteert, vestigde Cloudflare zich snel als een krachtige speler op internet door de op één na meest gebruikte DNS-service ter wereld te worden, net na … Google!

Twee jaar na de presentatie van zijn DNS-service 1.1.1.1 (het bedrijf lijkt gehecht aan 1 april), heeft Cloudflare zojuist een extensie onthuld met de naam 1.1.1.1 voor gezinnen. Als de DNS-service hetzelfde blijft, hebben gezinnen de keuze om een ​​filter te activeren om bepaalde sites te blokkeren waarvan de inhoud niet voor alle doelgroepen geschikt is.

Cloudflare biedt nu drie versies van zijn DNS-service. Een eerste met DNS-adressen 1.1.1.1 en 1.0.0.1 zonder filter, een tweede met adressen 1.1.1.2 en 1.0.0.2 om kwaadaardige sites te filteren, en een derde optie met servers 1.1.1.3 en 1.0.0.3 om kwaadaardige sites en volwassen inhoud.

 • Primaire DNS : 1.1.1.1
 • Secundaire DNS : 1.0.0.1

Merk op dat er ook een IPv6-versie gepland is om kwaadaardige sites te filteren met servers 2606:4700:4700::1112 en 2606:4700:4700::1002.

3. Beveiligde DNS-resolver: OpenDNS

OpenDNS is ook een van de beste DNS-servers in 2022 op onze lijst. Het is niet alleen snel, maar het biedt de beste beveiliging van al uw aangesloten apparaten en ouderlijk toezicht om de regels op uw netwerk af te dwingen.

OpenDNS is opgericht in 2005 en in 2015 overgenomen door Cisco. Het is een andere begrip als het gaat om de beste DNS-servers voor 2021.

De gratis DNS-service biedt verschillende beveiligingsfuncties om phishing-aanvallen en inhoudsfiltering te voorkomen, waardoor het een geweldige optie is voor zowel thuis als persoonlijk gebruik. OpenDNS ondersteunt IPv4- en IPV6-adressen en ondersteunt DoH maar niet DoT. Het ondersteunt ook het DNSCrypt-protocol en in feite was OpenDNS de eerste service die het gebruikte.

OpenDNS verwerkt meer dan 140 miljard DNS-verzoeken per dag en heeft wereldwijd meer dan 90 miljoen gebruikers. De gratis DNS-service begon als een advertentie-ondersteunde aanbieding, die in de daaropvolgende jaren werd stopgezet.

Het heeft meer dan 30 snelle DNS-servers op verschillende continenten om transparante en snellere DNS-resolutie te bieden in verschillende delen van de wereld.

OpenDNS DNS-serveradressen
IPv4 208.67.222.222 (primair)
208.67.220.220 (Secundair)
IPv6 2620:119:35::35, 2620:119:53::53

4. Beveilig IPv6 DNS-servers: Quad9

Quad9 heeft servers Gratis Ipv6 openbare DNS die uw computer en andere apparaten beschermt tegen cyberbedreigingen door onmiddellijk en automatisch de toegang tot gevaarlijke websites te blokkeren, zonder uw persoonlijke gegevens op te slaan.

Quad9 filtert geen inhoud: alleen phishing- of malwaredomeinen worden geblokkeerd. Er is ook een onveilige (d.w.z. niet-malware-blokkering) IPv4 openbare DNS op 9.9.9.10 (2620: fe :: 10 voor IPv6).

 • Primaire DNS: 9.9.9.9.9
 • Secundaire DNS: 149.112.112.112

Er zijn ook Quad 6 IPv9 DNS-servers:

 • Primaire DNS: 2620: fe fe ::
 • Secundaire DNS: 2620: fe :: 9

5. DNS met ouderlijk toezicht: Schoon browsen

De openbare DNS-resolver van CleanBrowsing wordt gekoppeld aan: bieden filters die ouderlijk toezicht toestaan ​​en inhoud voor volwassenen blokkeren. Met andere woorden, het doel is om kinderen veilig te houden tijdens het surfen op internet. CleanBrowsing is een relatief kleine dienst in vergelijking met Quad9 of Cloudflare, wat de gerichte aanpak verklaart.

Wat betreft functies ondersteunt de gratis versie van DNS-service alle populaire beveiligingsfuncties, waaronder DNSCrypt, DoH, DoT en DNSCrypt. De DNS-resolver biedt gratis aparte IP-adressen voor gezinnen, volwassenen en beveiligingsfilters.

CleanBrowsing biedt een speciale applicatie voor Windows- en macOS-computers die DNS-filters met één klik activeert. Het is echter verrassend dat CleanBrowsing geen Android-app heeft, die niet meer nodig is.

CleanBrowsing-familie DNS-serveradressen
IPv4 185.228.168.168 (primair)
185.228.169.168 (Secundair)
IPv6 2a0d:2a00:1::, 2a0d:2a00:2::
CleanBrowsing Volwassene DNS-serveradressen
IPv4 185.228.168.10, 185.228.169.11
IPv6 2a0d:2a00:1::1, 2a0d:2a00:2::1
CleanBrowsing-beveiliging DNS-serveradressen
IPv4 185.228.168.9, 185.228.169.9
IPv6 2a0d:2a00:1::2, 2a0d:2a00:2::2

DNS-servers voor games en gaming

Als u specifiek op zoek bent naar DNS-servers voor games, Wij zijn hier om u te helpen. Voor gamers hebben we speciale servers verzameld die je kunt gebruiken om videogames te spelen zonder vertraging of frameverlies. Deze gameservers kunnen je algehele game-ervaring verbeteren door een stabiele verbinding te bieden.

Hoewel er veel DNS-servers zijn voor bijvoorbeeld PS4 of PS5, hebben er maar een paar zich bewezen. Dit zijn enkele van de snelste en gratis DNS-servers. Je kunt het gebruiken om censuur te stoppen en de spelsnelheid te verbeteren.

DNS-servers Primaire DNS Secundaire DNS
Cloudflare 1.1.1.1 1.0.0.1 9
Comfortabele SecureDNS 8.26.56.26 8.20.247.20
DNS-voordeel 156.154.70.1 156.154.71.1
Dyn 216.146.35.35 216.146.36.36
GratisDNS 37.235.1.174 37.235.1.177
Google 8.8.8.8 8.8.4.4
Niveau 3 209.244.0.3 209.244.0.4
OpenDNS 208.67.220.220 208.67.222.222
opennıc 23.94.60.240 128.52.130.209
Ongecensureerde DNS 91.239.100.100 89.233.43.71
Verisign 64.6.64.6 64.6.65.6
Yandex 77.88.8.8 77.88.8.1
Beste servers voor games en gaming

6. Beste DNS-servers voor PS4 en PS5: Google DNS

De eerste op onze lijst met de beste DNS voor PS4- en PS5-consoles is de DNS-server van Google. Het is de eerste en grootste DNS-server die online beschikbaar is.

“Google DNS Server” wordt door miljarden mensen over de hele wereld vertrouwd en is de meest populaire optie geworden, als “Best DNS for Games”.

Het belangrijkste kenmerk van Google DNS Server is dat het de browse-ervaring verbetert door verbeterde beveiliging en game-ervaring door soepel gamen zonder vertraging.

Dus als iemand het wil gebruiken, hoeft hij alleen maar de DNS-instellingen van zijn netwerk te configureren door deze IP-adressen te volgen:

 • Primaire DNS-server: 8.8.8.8
 • Alternatieve DNS-server: 8.8.4.4

De meeste mensen denken dat het kopen van een high-end gameconsole zoals PS4 of PS5 voldoende is om de beste game-ervaring te krijgen. In de meeste gevallen is dat waar. Tenzij u uw game-ervaring echter wilt beperken tot offline wedstrijden, kunt u het mis hebben. Inderdaad, het eerste dat je nodig hebt voor een optimale game-ervaring is een sterke en betrouwbare internetverbinding. Voor de meeste mensen past een internetverbinding met uitzonderlijke bandbreedte bij het profiel. Feit is echter dat je verder moet gaan dan dit punt.

Zelfs als je een internetverbinding met een goede bandbreedte hebt, heb je te maken met problemen zoals datapakketverlies, jitter, DNS-resolutietijd, enz. Gelukkig heb je een kans om van deze problemen af ​​te komen door de juiste primaire en secundaire DNS-servers voor je PS4 of PS5 te kiezen.

Het kan inderdaad behoorlijk moeilijk zijn om handmatig de beste DNS-servers voor PS4 of PS5 te vinden. Daarom hebben we enkele van de beste DNS-servers voor gaming gevonden, vooral voor PS4 en PS5.

Top DNS-servers voor PS4 en PS5

7. DNS-gaming: Cloudflare DNS

Tweede op de lijst is Cloudflare DNS, dat dekking biedt in 250 steden over de hele wereld.

Cloudflare wordt door 10% van de websites gebruikt als een reverse proxy voor bescherming tegen aanvallen op webservers en biedt ook extra laadcapaciteit.

Het wordt geleverd met verschillende functies die het een goede keuze maken als DNS-server voor games, waaronder:

 • Geïntegreerde DNSSEC die gebruikers beschermt tegen DNS-spoofing en recordkaping voorkomt.
 • een gemiddelde DNS-consultatiesnelheid van 11 mg, een van de beste ter wereld.
 • Optionele WARP-toepassing die een beveiligde verbinding maakt via uw standaard netwerktunnel voor extra beveiliging.

Het bedrijf biedt ook 24 uur per dag, 24 dagen per week, 7 dagen per jaar algemene ondersteuning voor eventuele problemen met zijn servers of eventuele probleemoplossing van welke aard dan ook.

 • Primaire DNS: 208.67.222.222
 • Secundaire DNS: 208.67.220.220

8. OpenNic

De volgende op de lijst is “OpenNic” en net als veel andere DNS-servers is OpenNic het beste alternatief voor uw standaard DNS-server.

Het beste is echter dat het uw laptop / pc zal beschermen tegen aanvallers en zelfs de overheid. Het handhaaft daarom uw privacy op een zeer hoog niveau.

Dus als u het wilt gebruiken, stelt u uw voorkeurs- en alternatieve DNS-servers als volgt in:

 • Primaire DNS: 46.151.208.154
 • Secundaire DNS: 128.199.248.105

9. Comodo Secure DNS

De Comodo Group is een van de grote spelers op het gebied van netwerkbeveiliging. Het bedrijf gebruikt enkele van de beste beveiligingsproducten en DNS-service is daar een van. Zoals de naam al doet vermoeden, richt de Comodo Secure DNS zich primair op beveiliging.

Het maakt gebruik van advertentieblokken en blokkeert zelfs met gemak phishing-websites. DNS waarschuwt u ook voor malware en virussen als u een site probeert te bezoeken die de,. Er is ook een schildservice in deze DNS die extra beveiligingsfuncties toevoegt. De service maakt gebruik van slimme AI-aangedreven functies om de beveiliging echt intact te houden. 

 • Primaire DNS: 8.26.56.26
 • Secundaire DNS: 8.20.247.20

10. Niveau 3

Level 3 is het bedrijf dat veel internetserviceproviders voorziet van hun verbinding met de internetbackbone, waardoor het een enorm, betrouwbaar en veilig bedrijf is. Er is geen filtering met Level 3, net als Google DNS, dus het wordt meestal gebruikt vanwege de prestaties en betrouwbaarheid.

Afhankelijk van je locatie in de wereld, is een van de openbare DNS-servers die ik hier noem misschien de snelste, dus lees de bovenstaande link om de snelste DNS-server voor je verbinding te vinden. .

 • Primaire DNS: 209.244.0.3
 • Secundaire DNS: 209.244.0.4

11. DNS.kijken

Last but not least is “DNS.watch” de gratis DNS-service op de lijst. Het biedt gratis een ongecensureerde, snelle en stabiele surfervaring op het web.

Om het te gebruiken, moet u uw favoriete en alternatieve DNS-servers definiëren:

 • Primaire DNS: 84.200.69.80
 • Secundaire DNS: 84.200.70.40

Andere gratis DNS-servers om te proberen

Dit zijn enkele andere alternatieve servers die we ook kunnen proberen, hoewel de meest aanbevolen de tien eerder genoemde zijn:

 • Verisign – 64.6.64.6 en 64.6.65.6
 • HORLOGE – 84.200.69.80 en 84.200.70.40
 • GreenTeamDNS – 81.218.119.11 en 209.88.198.133
 • SafeDNS – 195.46.39.39 en 195.46.39.40
 • SmartViper – 208.76.50.50 en 208.76.51.51
 • FreeDNS – 37.235.1.174 en 37.235.1.177
 • Alternatieve DNS – 198.101.242.72 en 23.253.163.53
 • DNS – 77.88.8.8 en 77.88.8.1
 • Hurricane Electric – 74.82.42.42
 • puntCAT – 109.69.8.51
 • Neustar – 156.154.70.1 en 156.154.71.1
 • Vierde landgoed – 45.77.165.194
 • UltraDNS – 156.154.70.1, 156.154.71.1
 • UltraDNS-familie – 156.154.70.3 en 156.154.71.3

Ten slotte is het belangrijkste verschil tussen een primaire DNS-server en een secundaire DNS-server dat de tweede voornamelijk voor administratieve doeleinden is. De primaire DNS-server bevat de DNS-informatie van een DNS-zone in het zonebestand.

Om ook te lezen: Top 10 sites om gratis boeken te downloaden & Top 15 gratis en legale streamingsites

Vergeet het artikel niet te delen op Facebook en Twitter!

  Hoe werkt kopen op Facebook Marketplace? – Beoordelingen Wiki

Leave a Comment