Jack Harlow’s ‘First Class’ debuteert op nummer 1 in de Billboard Hot 100

[ad_1]

🎶 2022-04-19 22:02:26 – Parijs/Frankrijk.

Terwijl hij al een nummer 2 hit scoorde als lead artiest in 2020 met ‘Whats Poppin’ – geholpen door een populaire remix met ook Lil Wayne, DaBaby en Tory Lanez – en een nummer 1 in 2021 naast Lil Nas X op diens laatste laatste Montero single “Industry Baby”, het zal velen misschien nog steeds verbazen dat Jack Harlow debuteert op de Billboard Hot 100 met het hoogste totaal van streaming van het jaar, voor zijn nieuwe single “First Class”.

Ontdekker

Ontdekker

Bekijk de nieuwste video’s, afbeeldingen en nieuws

Bekijk de nieuwste video’s, afbeeldingen en nieuws

De single, die een sample bevat van Fergie’s Top 100 Hot 100 “Glamorous” uit 2007 en veel werd geplaagd op de pre-release van TikTok, debuteerde met 54,6 miljoen streams in de releaseweek – het grootste totaal van een week sinds Drake’s Future- en Young Thug-featuring ” Way 2 Sexy” in september 2021, en een hoger aantal dan de langverwachte nieuwe releases van wereldwijde supersterren als Adele (“Easy on Me”) en Harry Styles (“As It Was”).

Waarom gaat het nummer zo snel zo snel? En hoeveel van een level-up is dat voor Harlow? Aanplakbord medewerkers bespreken deze en andere vragen hieronder.

1. “First Class” is technisch gezien niet de eerste nummer 1-hit van Jack Harlow, maar het is zijn eerste als soloartiest. Bekrachtigt dat debuut zijn supersterstatus voor jou?

Kate Atkinson: Het brengt hem natuurlijk naar een nieuw niveau, maar ik wacht voorlopig met dat ‘superster’-label totdat hij meer bekend is. Ik denk dat de sample van het nummer en de TikTok-viraliteit hier veel van het zware werk hebben gedaan, net zoals Lil Nas X veel van het zware werk deed op ‘Industry Baby’. Ik denk echt dat dat een enorme prestatie is, maar misschien nog geen carrièrecement.

Carl Lamarre: Missionaris Jack staat op het punt te beginnen. Zijn traject is indrukwekkend: hij sneed niet alleen door de oppositie met ‘Whats Poppin’, dat naar nummer 2 op de Hot 100 steeg dankzij de remixbehandeling met Lil Wayne, Tory Lanez en DaBaby, maar zijn scène-stelende couplet op “Industry Baby”, de top van de hitlijsten van Lil Nas X, naderde hij de pole position. Combineer die overwinningen met ‘Nail Tech’, dat debuteert in de top 20, en ‘First Class’, dat zijn eerste solo-nummer 1 wordt, en het is dichtbij. Zorg dat je een nummer 1 album krijgt, Jackie.

Jason Lipshütz: Ja. Het is het soort nummer 1 Hot 100-debuut dat de industrie wakker schudt en respect eist van een opkomende jonge artiest, verwant aan Olivia Rodrigo met “Drivers License” vorig jaar en BTS met “Dynamite” vorig jaar. Jack Harlow is de afgelopen jaren een bekend nummer geweest bij hiphopfans, dankzij hits als “Whats Poppin'” en zijn gastvers op “Industry Baby”, maar “First Class” is zijn solonummer, zonder sterretjes bovenaan de hitlijsten, en zet het vierkant op de A-lijst.

Neena Rouhani: “First Class” debuteert op nummer 1 en bevestigt zeker de status van Jack – we weten dat hij geen eendagsvlieg is of “gewoon een goede eigenschap”), maar ik denk dat wat zijn “supersterstatus” zal versterken een studioalbum is dat wedijvert het succes van deze single. Superstardom houdt een lange levensduur in, en niet iedereen die een Hot 100 No. 1 solo-plaat heeft gescoord, is een superster geworden.

  https://reviews.tn/nl/wiki/what-is-6ft-tall-in-meters/

Andre Unterberger: Cijfers als deze, afkomstig uit een Grammy-optreden een paar weken eerder, en blijkbaar een dagelijks gespreksonderwerp op sociale media tussen de twee – het is vrij moeilijk om hem op dit moment de ‘superstar’-tag te ontkennen. Maar de statistieken die hij verdraagt ​​met het nieuwe album Ga naar huis, je mist de kinderen volgende maand zal zeker uitwijzen hoe ver het al in de stratosfeer is opgestegen.

2. Harlow’s vorige single, “Nail Tech”, debuteerde op nummer 18 op de Hot 100 – een indrukwekkende vertoning, maar nog steeds ver achter bij wat “First Class” heeft bereikt. Gaat het superieure optreden van laatstgenoemde meer over het nummer of over hoe het werd gepromoot?

Kate Atkinson: Beide. Ik denk dat de bekendheid van het monster en de manier waarop hij het slim herinterpreteerde, leidde tot het vroege succes op TikTok – wat duidelijk een promotie van onschatbare waarde was. En zoals Fergie zelf maar al te goed weet, houden mensen van een lesje in de spelling van popsongs.

Carl Lamarre: “Nail Tech” had flitsen van lyrische schittering, maar de verwachting voor de laatste overtrof zijn voorganger. Iedereen plaagde de plaat uit de studio en speelde opzettelijk Fergie’s “Glamourous”-sample in de clip, iedereen was aan het praten en was nieuwsgierig om te weten wat Jack in petto had. Het was toen gewoon een kwestie van leveren, wat hij ook deed.

Jason Lipshütz: De promotie heeft “First Class” zeker geholpen om nummer 1 te worden, dankzij een TikTok-blitz en strategische marketing van de Fergie “Glamorous”-sample, maar “First Class” is ook directer en gedenkwaardiger dan “Nail Tech”, en speelt perfect in het soort gegoten charme en gelijkaardige woordspelingen die Harlow in zijn merk heeft veranderd. Goed nummer, goede artiest, goede tijd – het komt allemaal samen voor Harlow op ‘First Class’, en zelfs als de marketing rustiger was geweest, zou de nieuwste single van Harlow groter zijn geweest dan de vorige.

Neena Rouhani: Om eerlijk te zijn, luisterde ik pas naar “Nail Tech” na een eerste luisterbeurt, tot de release van “First Class”. De nummers liepen in een lus toen ik ‘First Class’ speelde, en dat is eigenlijk de enige reden dat ik de oude single ken. Dat wil niet zeggen dat het een slecht nummer is – hoe meer ik er onbewust mee ging zitten, hoe leuker ik het vond – maar “First Class” is zeker een meer memorabele plaat. Maar wat volgens mij belangrijker was, was de promotie, met name een combinatie van twee dingen: Jack’s aanwezigheid op TikTok (hij plaatste een deskundige combinatie van video’s van dorstlessen en plaagde het nummer dat door Fergie werd gesampled, en we kunnen de kracht daarvan niet ontkennen ) en het feit dat “First Class” voor meisjes is, doet een beetje denken aan de vroege Drake.

  Wat is het verschil tussen Android 10 en 11? – Beoordelingen Wiki

Andre Unterberger: Eerlijk gezegd heeft “Nail Tech” meer van wat ik zo leuk vind aan Harlow – zijn relaxte gevoel van zelfvergassing en knipoog naar muzikale en lyrische speelsheid – dan het relatief klinkende “First Class” serieus. Maar de laatste is zeker gekleed voor crossover-succes, en de buzz die hij voor hem creëerde op TikTok blies hem weg bij impact. Ik denk niet dat het onmiddellijke aantallen als deze zou hebben gemaakt zonder die slim geconstrueerde pre-release anticipatie, maar het had toch snel genoeg enorm kunnen worden.

3. ‘First Class’ gebruikt duidelijk een zeer belangrijke sample van Fergie’s ‘Glamorous’, een Hot 100 op zich – is de sample logisch en verdiend voor jou, of is het meer een pop-snelkoppeling?

Kate Atkinson: Beide. Ik vind het geweldig dat Harlow de letter-voor-letter spelling van “Glamourous” gebruikte – en zijn eigen draai aan de GLAMOUR – evenals de titelregel “First Class”. Maar ook al heeft Jack het zich zeker eigen gemaakt, het nummer ruilt die bekendheid nog steeds in om een ​​​​onmiddellijke oorwurm te worden, dus het is onmiskenbaar steno. Er is een reden waarom deze zo snel opdook.

Carl Lamarre: Ik denk dat het een pop-snelkoppeling noemen, Jack’s capaciteiten als artiest onderschat. Als het ritme van iemand anders was, kan ik niet zeggen dat het record de eerste week hetzelfde zou opleveren of bovenaan de Hot 100-hitlijst zou staan. Jack’s opschepperige houding en levering wordt snel een favoriet, niet alleen in de hiphopruimte, maar ook in de pop.

Jason Lipshütz: Waarom niet die twee? Natuurlijk, het gebruik van “Glamorous” is popsteno, een manier voor Harlow om een ​​oude smash voor zijn eigen doeleinden te recyclen, maar de manier waarop hij de hook vertraagt ​​​​en de nadruk legt op de “first class”-regel in deed een beetje herpositionering . Te hard leunen op een significante sample kan een artiest in vernieuwingsgebied brengen, maar Harlow doet genoeg om de originele nummer 1-hit te eren en deze in een nieuwe context te plaatsen om de zijne te markeren.

Neena Rouhani: Beide! Absoluut een snelkoppeling, want hij hoefde nauwelijks een haak te vinden. Maar het werkt extrêmement nou ja – de zware productie, de extra piano’s, Jack’s zachte flow en songwriting, alles.

Andre Unterberger: Het is een kortere weg, hoewel ik het op prijs stel dat het op zijn minst probeert om in het hele refrein in dialoog te zijn met de hook, zo niet altijd zo goed. Toch gaf het ons een reden om allemaal tegelijk te erkennen wat een popklassieker “Glamorous” uit de jaren ‘2000 is, en je kunt er niet echt een hekel aan hebben.

4. Tussen de ‘First Class’ en ‘As It Was’ van Harry Styles hebben we nu nummer 1-debuut in opeenvolgende weken, na slechts twee top 10-debuten in het algemeen (en geen nummer 1-debuut) in de eerste drie maanden van het jaar. Heb je het gevoel dat het popjaar 2022, na een historisch trage start, nu officieel van start gaat?

  What are the rarest Fortnite skins? – Reviews Wiki

Kate Atkinson: Ik hoop het! Maar het is net zo goed mogelijk dat Harry volgende week meteen terugkeert naar nummer 1 en nog een paar weken aan de top staat, of dat Jack de toppositie ook nog een paar weken vasthoudt. Maar met nieuwe muziek van Kendrick Lamar en nog meer nieuwe muziek van Harry Styles in aantocht, zullen we hopelijk de komende maanden een draaideur op nummer 1 hebben na een stagnerende Hot 10 top 100.

Carl Lamarre: Ik zou graag willen zien of andere popsterren die net nieuwe singles hebben uitgebracht – zoals Lizzo en haar nieuwste single “About Damn Time” – hoog beginnen, en of er blijvende kracht achter sommige van deze schijven zit. Kunnen deze popsongs tophits worden en enkele weken in de top 10 blijven, is de grootste vraag. Ik ben hier erg sceptisch over, nadat we net een jaar achter de rug hebben met Justin Bieber, Billie Eilish, Doja Cat, Ed Sheeran en Adele.

Jason Lipshütz: Ja, en net op tijd voor de zomer! Zeg wat je wilt over “As It Was” en “First Class”, maar godzijdank hebben we nieuwe inzendingen bovenop de Hot 100 na een paar maanden van zware stagnatie. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het leuk om te praten over “We Don’t Talk About Bruno” en de langzame, gestage opkomst van Glass Animals naar het penthouse, maar de top van het bestuur heeft wat nieuw sap, en ik ben dankbaar voor een paar verse crashes.

Neena Rouhani: Ik weet niet of ik er klaar voor ben om het te zeggen, maar met de zomer in aantocht, heb ik goede hoop.

Andre Unterberger: Het voelt alsof de seizoenen eindelijk veranderen op de Hot 100 – hoewel dit hopelijk betekent dat we naast enkele opwindende nieuwkomers eindelijk enkele van de oudere hits zien die aantoonbaar hun welkom beginnen te overtreffen. ook. Maar één ding tegelijk.

5. Fergie, will.i.am en de Black Eyed Peas hadden de hitlijsten verstikt in het midden van de late jaren 2000 en begin 2010. Welk ander nummer uit de uitgebreide BEP-familie (zij het welke groep of een van hun solo-leden) zou je zou graag een opstanding zien, en wie zou je graag zien opstaan?

Kate Atkinson: Ik vind het geweldig dat de nostalgie van het BEP in volle gang is (zie: SNL afgelopen weekend of de Latijnse kaarten van de laatste twee jaar). Ik ga stemmen voor “Shut Up” en de songteksten die klaar zijn voor een soap. Ook al is het het op drie na populairste nummer van 2003 olifant en niet eens de Hot 100 heeft gebroken, hij is op maat gemaakt voor een TikTok-trend en misschien krijgt hij eindelijk de Hot 100-liefde die hij verdient, bijna 20 jaar later.

Carl Lamarre: Ironisch genoeg dacht ik aan BEP’s 2003 “Where Is The Love”, dat diende als…

BRON: Recensies Nieuws

Aarzel niet om ons artikel op sociale netwerken te delen om ons een stevige boost te geven. 🧐

Leave a Comment