Hoe u uw Android-telefoon voorbereidt op noodsituaties – Recensies Nieuws TechRadar

[ad_1]

📱 2022-04-10 08:00:00 – Parijs/Frankrijk.

U kunt een noodsituatie niet voorzien, maar u kunt zich er wel op voorbereiden. Het goede nieuws is dat een van de beste tools al in je zak zit: je Android-telefoon.

Je Android-telefoon is niets minder dan een digitaal Zwitsers zakmes in geval van nood. Het kan automatisch medische diensten bellen in het ongelukkige geval van een auto-ongeluk, vrienden en familie waarschuwen wanneer je in de problemen zit, alarm slaan voor hulp en levens redden.

Om de noodreacties van Android te activeren, moet u zich er echter eerst voor aanmelden. Hier leest u hoe u uw Android-telefoon voorbereidt op een noodgeval.

Voeg uw medische informatie toe aan het vergrendelscherm

In een crisis hebben eerstehulpverleners de medische informatie van de patiënt nodig, zoals bloedgroep en allergieën, om te weten welke procedures en medicijnen ze kunnen gebruiken. Met Android kun je deze informatie op het vergrendelscherm plaatsen, zodat iedereen er toegang toe heeft zonder de telefoon te ontgrendelen.

(Afbeelding tegoed: Laptop Mag)

Ga naar Instellingen > Over de telefoon > Noodinfo. Vul de velden in met de informatie die u wilt delen. U kunt medische gegevens zoals uw medicijnen, vereisten en orgaandonor toevoegen met de optie “Informatie toevoegen”. Onder “Contactpersonen voor noodgevallen” kunt u ook de contactgegevens toevoegen van personen die u in geval van nood wilt verwittigen.

Deze stappen kunnen verschillen, afhankelijk van de fabrikant van uw telefoon. Op een Google Pixel moet je bijvoorbeeld de app “Beveiliging” openen en naar instellingen gaan om je medische gegevens en contacten voor noodgevallen in te voeren.

  Werkt Google Nest zonder wifi? – Beoordelingen Wiki

Als je klaar bent, zou je informatie beschikbaar moeten zijn in het gedeelte ‘Noodoproep’ op het vergrendelingsscherm.

Activeer SOS op Android

Met slechts een paar tikken op de aan/uit-toets kan uw Android-telefoon namens u een reeks noodacties uitvoeren. Het kan uw verblijfplaats delen met uw lokale alarmnummer, vrienden en familie een snelle video of foto sturen en zelfs een alarm laten afgaan.

(Afbeelding tegoed: Laptop Mag)

U kunt de Emergency SOS-functie op uw Android-telefoon inschakelen via Instellingen > Beveiliging en noodgeval > Emergency SOS. Op een Samsung Galaxy-telefoon moet je naar Instellingen > Geavanceerde functies > SOS-berichten verzenden gaan.

Als je een Google Pixel hebt, brengt het menu “Beveiliging en noodgevallen” je naar de app Beveiliging, waar je ook een manier kunt instellen om je live locatie met bepaalde contacten te delen en een video op te nemen zodra je de snelkoppeling activeert noodgeval. Deze opties zijn te vinden onder Instellingen > Beveiliging en noodgevallen > Nood-SOS > Noodacties.

(Afbeelding tegoed: Laptop Mag)

Evenzo kan uw Samsung-telefoon afbeeldingen en audio naar uw contacten voor noodgevallen verzenden. Schakel de schakelaars “Afbeeldingen bijvoegen” en “Audio-opname bijvoegen” in onder “SOS-berichten verzenden”.

Op de meeste Android-telefoons moet u vijf keer snel achter elkaar op de aan/uit-knop drukken om Emergency SOS te activeren. Op een Samsung-telefoon moet u deze actie in plaats daarvan drie keer uitvoeren. U kunt ook de aan/uit-knop ingedrukt houden en “Noodgeval” selecteren.

  Wat is metrisch en imperiaal? – Beoordelingen Wiki

Ontvang crisismeldingen op Android

Uw Android-telefoon kan u ook op de hoogte stellen van natuurrampen en openbare noodsituaties. Op een smartphone Pixel biedt Google ook de mogelijkheid om crisisinformatie zoals voorspelde overstromingen en natuurbrandgebieden te ontvangen van officiële lokale bronnen.

(Afbeelding tegoed: Laptop Mag)

Schakel nooduitzendingsmeldingen op Android in via Instellingen > Meldingen > Draadloze noodwaarschuwingen. Google Pixel-bezitters moeten naar de app Beveiliging gaan, gevolgd door Instellingen> Crisiswaarschuwingen.

Deel uw locatie live op Android

Als je ‘s avonds op pad gaat of gewoon wilt dat iemand je in de gaten houdt, kun je je live locatie constant delen met vrienden en familie. Hoewel verschillende apps deze functie bieden, is Google Maps de beste keuze voor Android.

(Afbeelding tegoed: Laptop Mag)

Open de Google Maps-app en tik op je profielfoto in de rechterbovenhoek. Selecteer “Locatie delen” en tik op de volgende pagina op de knop “Locatie delen”. U kunt uw live locatie voor onbepaalde tijd of voor een beperkte tijd delen. Kies uw vertrouwde contact(en), die altijd weten waar u bent, uit uw lijst met contactpersonen en klik op “Verzenden”. Naast uw locatie werkt Google Maps ook uw contacten bij met het batterijniveau van uw telefoon.

Configureer uw Android-telefoon om auto-ongelukken te detecteren

De Pixel-smartphones van Google hebben een handvol eigen beveiligingshulpmiddelen. Een daarvan zorgt ervoor dat de ingebouwde bewegingssensoren van je telefoon automatisch detecteren of je een auto-ongeluk hebt gehad en om hulp kunnen roepen.

  Hoe reset je Netflix op een smart-tv? – Beoordelingen Wiki

Ga in de Beveiligings-app naar “Instellingen” en tik op “Detectie auto-ongeluk” onder “Detectie en waarschuwingen”. Schakel “Detectie van auto-ongelukken” in.

Deze functie is beschikbaar op Pixel 3 en latere modellen en is beschikbaar in bepaalde regio’s, waaronder de VS, het VK, Singapore, Spanje, Japan, enz.

Krijg offline medisch advies op Android

Het komt wel eens voor dat je niet gedekt bent door het netwerk of dat medische hulp te lang op zich laat wachten. Dan heb je de Android-appsuite van het Amerikaanse Rode Kruis nodig waarmee je zonder internetverbinding toegang hebt tot een schat aan eerstehulptips en -instructies.

(Afbeelding tegoed: Laptop Mag)

Met de EHBO-app van het Amerikaanse Rode Kruis kunt u bij een ongeval kritisch optreden bij letsel aan uzelf of uw huisdier. De voorgeladen inhoud bevat ook stapsgewijze video’s en animaties over wat u kunt doen als iemand bijvoorbeeld een astma-aanval heeft of brandwonden heeft. Het is ook geïntegreerd met 9-1-1, zodat je de hulpdiensten rechtstreeks vanuit de app kunt bellen als je een netwerkverbinding hebt.

BRON: Recensies Nieuws

Aarzel niet om ons artikel op sociale netwerken te delen om ons een stevige boost te geven. 📲

Leave a Comment