Oscars 2022: waar heeft Hans Zimmer nog meer voor – Recensies Nieuws

[ad_1]

🎵 2022-03-29 16:10:13 – Parijs/Frankrijk.

Hans Zimmer is een van de meest talentvolle filmcomponisten aller tijden. Veel films waaraan hij heeft gewerkt, worden versterkt door de briljante score die hij voor hen maakt. Bij de Oscars van 2022 won Zimmer eindelijk haar tweede Oscar na bijna 30 jaar. In zijn uitgebreide discografie zou je echter verbaasd kunnen zijn voor welke film hij won.

De filmcarrière van Hans Zimmer omvat meer dan 40 jaar

Hans Zimmer | ANGELA WEISS/AFP via Getty Images

De Duitse componist begon in 1982 met componeren voor de bioscoop met Illegaal werk. Zijn eerste nominatie voor Best Original Score dateert uit 1988 voor Regen man, met Tom Cruise en Dustin Hoffman. Terwijl hij verloor van Dave Grusin voor… Milagro Beanfield’s Wardat was nog maar het begin voor Zimmer.

Zijn decennialange carrière omvat scores voor populaire films zoals De donkere ridder trilogieën, Kung Fu Panda, piraten van het Caribisch gebied, Stalen manen Tde Amazing Spider-Man 2, Blade Runner 2049, et Geen tijd om te sterven. Hij ontving 12 Best Original Score-nominaties voor zijn werk aan gladiator, schepping, interstellair, Duinkerken, Sherlock Holmes, De prins van Egypteet Zo goed als mogelijk in de gegeven omstandigheden.

Hans Zimmer won voor het eerst de Oscar voor ‘The Lion King’

▶” src=”https://www.youtube.com/embed/uB5k_flnqf0?feature=oembed” frameborder=”0″ allow=”versnellingsmeter; automatisch lezen; klembord-schrijven; versleutelde media; gyroscoop; beeld in beeld » volledig scherm toestaan ​​>

  Wie is de beste man aller tijden? – Beoordelingen Wiki

Als het op Disney aankomt Leeuwenkoning (1994), denken de meeste mensen aan de muziek van Elton John. John ontwikkelde de nummers voor de geanimeerde musical en won zelfs het beste originele nummer voor ‘Can You Feel the Love Tonight’. “Hakuna Matata” en “Circle of Life” behoren nog steeds tot de populairste nummers van Disney.

De score die Zimmer voor de film heeft gemaakt, is echter even opmerkelijk. De prachtige muziek zorgt voor een rustige maar ook brute sfeer. Misschien wel zijn meest memorabele nummer is “…To Die For”, dat speelt tijdens de beruchte stormloop. Zimmer won Best Original Score voor zijn werk aan Leeuwenkoning en dat was tot dusver zijn enige overwinning geweest.

In 2019 keerde Zimmer terug voor de live-action remake van Leeuwenkoning. De muziek was grotendeels vergelijkbaar; er waren echter enkele nieuwe composities en kleine variaties op eerdere nummers.

Componist wint eindelijk weer een Oscar voor zijn werk aan ‘Dune’

Na vele jaren en vele films won Zimmer opnieuw voor zijn score voor Dune. Hij hield geen toespraak omdat hij de Oscars van 2022 niet bijwoonde, maar het is nog steeds een geweldige prestatie voor een fantastische songwriter. Veel fans vonden dat Zimmer werd afgewezen voor zijn score voor interstellairdat hij verliest van Alexandre Desplat voor Het Grand Hotel in Boedapest.

Toch is de muziek van Zimmer voor Dune is buitenaards en in tegenstelling tot al het andere dat hij heeft gecreëerd. Dune deed het goed bij de Oscars en won in totaal zes prijzen, waarvan vele op technisch gebied. De prijzen die het heeft gewonnen, zijn onder meer Beste Cinematografie, Beste Visuele Effecten, Beste Productieontwerp, Beste Geluid en Beste Filmmontage.

  Hoe lang duurt Super BFF op Snapchat? – Beoordelingen Wiki

Zimmer geeft vaak live concerten, dus als je meer van zijn filmmuziek live wilt horen, kijk dan of hij binnenkort naar jouw stad komt. Zijn volgende films zijn onder meer: Top Gun: Maverick et Duin: deel twee. Dune wordt momenteel gestreamd op HBO Max.

GERELATEERD: ‘Dune’: Robert Pattinson zegt dat hij in het vervolg wil spelen

BRON: Recensies Nieuws

Aarzel niet om ons artikel op sociale netwerken te delen om ons een stevige boost te geven. 🤓

Leave a Comment