technische fiche, recensies en informatie

[ad_1]

Galaxy A30 smartphonetest: Ontdek de Samsung Galaxy A30, een van de middelste kinderen uit serie A van het Samsung-huis, tussen de Samsung Galaxy A20 en de Galaxy A50. Op MWC 2019 ging hij in de praktijk met de A30 en A50.

Dit zijn de meest betaalbare alternatieven voor de vlaggenschip Galaxy S-modellen, duurder en hoewel interessant om te overwegen, ontbreken ze in sommige opzichten. Dit is normaal gezien de veel lagere verwachte prijs.

In dit artikel presenteren we u een Samsung Galaxy A30 volledige recensie, technische decodering, ontwerpanalyse, prijsvergelijking en we presenteren u een lijst met beste deals om je smartphone te kopen in 2020.

Samsung Galaxy A30-test: technische fiche, recensies en informatie

De nieuwe Samsung Galaxy A-serie heeft bewezen een groot aanbod te zijn, variërend van economisch model A10 tot het topmodel A80.

Vandaag is het de beurt aan de Samsung Galaxy A30 – een intrigerende mix van A40 internals en A50 display.

Galaxy A-smartphones hebben een paar gemeenschappelijke kenmerken, en de A30 is niet anders: hij heeft een glazen behuizing, een Super AMOLED-display en een multi-camera-opstelling aan de achterkant met een ultragroothoek-snapper. Maar deze telefoon is een beetje raar.

Aangenomen wordt dat Samsung op een gegeven moment van plan was deze modellen te rangschikken op basis van hun prijs, maar de Galaxy A30 scoort niet zo goed als het A40-model omdat het duurder is.

Samsung Galaxy A30-test: technische fiche, recensies en informatie
Samsung Galaxy A30-test: technische fiche, recensies en informatie

En het is logisch dat dit zo is sinds de Galaxy A30 is uitgerust met een grotere AMOLED en een krachtigere batterij dan die van de A40.

Om ook te lezen: Canon 5D Mark III: test, informatie, vergelijking en prijs & Wat is de prijs van de Samsung Galaxy Z Flip 4 / Z Fold 4?

Samsung Galaxy A30: technische specificaties

In de volgende tabel geven we de verschillende Samsung Galaxy A30 technische kenmerken :

Karakteristiek Specificatie
Corps Gorilla Glass 3 voorkant, kunststof frame en achterkant.
scherm 6,4 ″ Super-AMOLED; 19,5: 9 beeldverhouding; Full HD + (1080 x 2340 px)
Video-opname 1080p @ 30fps
Camera aan de voorkant 16 MP, f / 2.0, vaste focus; 1080p-video
chipset Exynos 7904 Octa (10nm), octa-core processor (2x [email protected] + 6x [email protected]), GPU Mali-G71MP2.
Geheugen 4GB RAM + 64GB opslag / 3GB RAM + 32GB opslag; Tot 512 GB microSD-kaart
Besturingssysteem Android 9.0 Taart; Samsung One UI bovenaan
Batterijen 4 mAh Li-ion; 000 W snel opladen
Connectiviteit Dual-SIM / Single-SIM-opties beschikbaar; LTE; USB 2.0 Type-C; Wi-Fi a / b / g / n / ac; GPS + GLONASS + BDS; Bluetooth 5.0; FM radio
Andere opties Diversen Uitklapbare enkele luidspreker, aan de achterkant gemonteerde vingerafdruklezer

Wat mist er ? Alleen de strakheid. Inderdaad, waterbestendigheid was de hoeksteen van de Galaxy A-serie, maar nu niet meer. Geen van de nieuwste telefoons uit de A-serie wordt geleverd met bescherming tegen indringing van water.

Onze mening over de kenmerken

Toen we het Android 9-besturingssysteem van de Samsung Galaxy A30 testten, vonden we het gemakkelijk te gebruiken, apps openen en gemakkelijk door menu’s navigeren.

Natuurlijk moeten we de telefoon een volledige test geven om te zien of hij goed presteert, maar toen we een snelle benchmarktest deden, ontdekten we dat hij een multi-coresnelheid van 4 had. is vergelijkbaar met de Pixel XL, die in 103 werd uitgebracht, hoewel het een high-end apparaat was toen het werd uitgebracht.

Lees ook: Apple iPhone 12: releasedatum, prijs, specificaties en nieuws

Bij de lancering is de telefoon verkrijgbaar in twee formaten: een met 32 ​​GB intern geheugen en 3 GB RAM, en een grotere configuratie van 64 GB / 4 GB. Het ondersteunt ook microSD-kaarten, voor het geval je meer opslagruimte nodig hebt.

Het is niets om over naar huis te schrijven, en weinig geheugen kan een probleem zijn voor sommige mensen die veel apps gebruiken of media downloaden, maar we verwachten dat het apparaat voor een lage prijs gelanceerd zal worden die zijn lage prijs geheugen rechtvaardigt.

Galaxy A30: prijzen en beste deals

In Europa de Samsung A30 kost tussen 200 € en 300 € .

In Australië is de Samsung Galaxy A30 nu echter beschikbaar voor A $ 379, hetzij rechtstreeks van Samsung of via grote retailers.

Hier is onze selectie van de beste Glaxy A30-aanbiedingen op Amazon:


Laatst bijgewerkt op 26 maart 2021 3:21

Ontwerp en weergave van de Samsung Galaxy A30

De Samsung Galaxy A30 is een redelijk uitgebreide budgettelefoon, door het grote scherm voelt het als een groter model. Hij was erg licht om vast te houden en vrij dun, slechts 7,7 mm dun, maar we kregen ook te horen dat de A50 7,7 mm was en hij voelde zelfs nog dunner aan.

Het uiterlijk voldoet aan de in 2019 geldende normen, met een kleiner scherm, hoewel het niet de glazen achterkant of het aluminium frame van de Galaxy S10-serie heeft. Het is gemaakt van polymeer aan de achterkant met een plastic frame geschilderd in zilver. Hij ziet er in ieder geval overtuigend uit.

Ontwerp en weergave van de Samsung Galaxy A30
Ontwerp en weergave van de Samsung Galaxy A30

Het 6,4-inch Infinity-U AMOLED-scherm was zeer levendig, met levendige kleuren en een goed contrast – het is absoluut een prachtig apparaat en het zou perfect zijn voor het bekijken van video’s.

Het grote scherm werd alleen gebroken door een kleine inkeping aan de bovenkant, algemeen bekend als “Traanvormige inkeping”, en het wordt gebruikt om de auto-camera camera te huisvesten.

Dat gezegd hebbende, zelfs met al dit gratis materiaal bovenaan het scherm, het voelde alsof de meldingspictogrammen een beetje klein waren.

Aan de onderkant van het toestel zat een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, wat we altijd leuk vinden om te zien, en hij is ook voorzien van een USB-C aansluiting. De aan / uit- en volumeknoppen aan de zijkant van het apparaat leken een beetje te hoog om comfortabel te gebruiken.

Net zoals de vingerafdruksensor aan de achterkant, een probleem dat hoort bij de grootte van het apparaat, maar afhankelijk van hoe je je apparaat vasthoudt, is dat misschien geen probleem.

Bij de release zal de A30 beschikbaar zijn in vier kleuren – zwart, wit, blauw en rood, hoewel we hem alleen in zwart en wit zagen.

Weergavetest 100% helderheid
Zwart, cd / m2 Wit, cd / m2 Contrast ratio
Samsung Galaxy A30 0 433
Samsung Galaxy A30 (Max Auto) 0 548
Samsung Galaxy A40 0 410
Samsung Galaxy A40 (Max Auto) 0 548
Samsung Galaxy A50 0 424
Samsung Galaxy A50 (Max Auto) 0 551
Samsung Galaxy M30 0 437
Samsung Galaxy M30 (Max Auto) 0 641
Xiaomi Redmi Note 7 0.358 479 1338
Huawei Honor 10 Lite 0.344 441 1282
Nokia 7.1 0.377 490 1300
Nokia 7.1 (Max Auto) 0.465 600 1290
Sony Xperia 10 0.362 549 1517
Sony Xperia 10 Plus 0.381 583 1530
Oppo F11 Pro 0.316 440 1392
Realme x 0 448
Motorola Moto Plus G7 0.332 473 1425
Motorola Moto G7 Plus (Max Auto) 0.469 590 1258

Batterij Samsung Galaxy A30

Met een 4 mAh oplaadcapaciteitde Samsung Galaxy A30 gaat gemakkelijk een dag mee en is bijna net zo groot als de 4mAh-batterij van de Samsung Galaxy S100 Plus, die veel duurder is.

Natuurlijk, werkelijke levensduur van de batterij hangt af van software- en chipsetoptimalisatie, evenals hoe u het apparaat gebruikt.

De handset ondersteunt een snelle lading van 15 W, wat behoorlijk snel is, hoewel het niets is vergeleken met de draadloze oplaadmogelijkheden van sommige S10-apparaten, zoals de S10 Plus 5G met zijn 25W draadloos opladen.

Test-Samsung-Galaxy-A30-Technische-Datasheet-Reviews-en-Informatie-3
Samsung Galaxy A30-test: technische fiche, recensies en informatie

spreker

De Galaxy A30 is uitgerust met een enkele luidspreker aan de achterkant. Het scoorde onder het gemiddelde in onze drievoudige test voor geluidsniveau, en het is superstil, het is een tijdje geleden dat we een telefoon zo laag hebben gezien.

De uitvoering is goed voor de klasse, maar maakt geen indruk met de rijkdom van het geluid.

Luidsprekertest Stem, dB Roze ruis / Muziek, dB Telefoon gaat over, dB Totale score
Samsung Galaxy A30 65.9 66.6 68.4 Onder het gemiddelde
Samsung Galaxy M30 65.6 66.2 70.4 Gemiddelde
Samsung Galaxy M20 67.0 66.8 68.6 Gemiddelde
Samsung Galaxy A40 66.2 68.3 73.6 Goed
Samsung Galaxy M10 66.2 71.7 80.0 Goed
Realm 3 66.0 71.8 81.2 Goed
Samsung Galaxy A50 68.9 71.3 82.7 Very Good
Sony Xperia 10 68.7 73.0 87.8 Uitstekend
Realme 3 Pro 67.5 73.8 90.5 Uitstekend
Xiaomi Redmi Note 7 69.8 71.5 90.5 Uitstekend
Nokia 7.1 75.6 76.0 81.1 Uitstekend
Moto G7 Power 75.8 75.2 82.5 Uitstekend

Geluidskwaliteit

De Samsung Galaxy A30 heeft bereikt een goede prestatie in het eerste deel van de audiotest. Met een actieve externe versterker behaalde hij uitstekende resultaten en een bovengemiddeld geluidsvolume.

Hoewel het volume er niet onder leed toen we de koptelefoon inplugden, kregen sommige partituren wel een hit – met name stereo-overspraak en, in mindere mate, intermodulatievervorming en frequentierespons.

Samsung Galaxy A30 frequentierespons
Samsung Galaxy A30 frequentierespons

De algehele prestaties lagen erg dicht bij die van de Galaxy M30, wat een gedeelde audiochip suggereert, maar de A30 komt dicht achter zijn broer of zus, waarschijnlijk vanwege een iets andere bedrading.

Android Pie en One UI

De Galaxy A30 wordt geleverd met de nieuwe One UI-interface op basis van Google’s nieuwste Android Pie. Het werd gelanceerd op Galaxy S10-telefoons en het is een veelbelovende vervanging voor de oudere Samsung Experience UX. Zoals verwacht, wordt het geleverd met zware aanpassingen en tal van oude en nieuwe functies, maar gepresenteerd op een schonere en eenvoudigere manier.

Als je de afgelopen jaren de Samsung UX hebt gebruikt, zul je er waarschijnlijk snel je weg in vinden. Er zijn echter een paar belangrijke veranderingen die in het begin misschien vreemd of zelfs ongemakkelijk lijken, maar we zijn van mening dat de veranderingen ten goede zijn.

Naast de nieuwe kleurrijke iconen die misschien niet iedereen aanspreken (je kunt de standaard iconen vervangen door een ander icon pack), heeft Samsung een aantal wijzigingen doorgevoerd voor efficiënter en comfortabeler gebruik met één hand. Nu bevinden alle systeemmenu’s, inclusief het vervolgkeuzemenu met alle snelle opdrachtknoppen, zich in de onderste helft van het scherm, dus ze zijn binnen handbereik. Het is even wennen, maar we vinden het een behoorlijk slimme oplossing.

Over gebruik met één hand gesproken, er zijn nog een paar kleine dingen die Samsung is vergeten. App-mappen openen bijvoorbeeld altijd volledig scherm met de pictogrammen op de bovenste helft van het scherm, wat betekent dat u uw andere hand moet gebruiken om ze te bereiken.

Onze mening en oordeel

We zijn verheugd om de comeback van Samsung te zien met een boost in de budget- en middenklassemarkten. De Galaxy A-serie is een serieus bewijs dat de fabrikant van plan is te blijven en te veroveren. Inderdaad, de A-telefoons die we tot nu toe hebben gezien, waren zeer goed uitgerust om de markt te winnen met een combinatie.

Samsung a30s editie
Samsung a30s editie

Net als de Galaxy A30, met zijn 6,4-inch Super AMOLED-display, oogverblindende look en prachtige dubbele camera. Alleen heeft Samsung al genoeg A-telefoons die erg op de A30 lijken.

De Galaxy A40 is ongeveer $ 10-20 goedkoper dan de A30 en het is in wezen dezelfde telefoon, maar compacter dankzij het kleinere 5,9-inch Super AMOLED-scherm. De Galaxy A50 kost ondertussen ongeveer $ 50 minder dan de A30 en heeft hetzelfde scherm, maar met meer adequate chipset, RAM, grafische prestaties en zelfs cameramegapixels. Er is echter een addertje onder het gras: de Galaxy A30 en A40 komen niet zo vaak voor als de A50, dus uw keuze kan beperkt zijn, afhankelijk van uw lokale markt.

Eindoordeel

ten slotte, de Galaxy A30 is een uitgebalanceerde smartphone met goede specificaties en het zal u bij elke gelegenheid goed van pas komen. Het heeft een van de beste schermen in zijn klasse, geavanceerde software, accessoires en een betrouwbare batterij.

Het hebben van zoveel opties is een goede zaak, maar soms voelde de Galaxy A30 alsof hij de te veel was in de serie. Maar het lijkt erop dat er sprake is van enige segmentatie, aangezien er maar weinig markten zijn waar de A30, A40 en A50 officieel allemaal samen verkrijgbaar zijn – het is meestal A30 plus A50 of A40 plus A50. En dat kan net zo goed genoeg zijn om jou te onderscheiden van de juiste Galaxy A.

voordelen

  • Uitstekend groot Super AMOLED-scherm
  • Opvallend ontwerp, Gorilla Glass 3 aan de voorkant
  • Batterijduur
  • De gebruikersinterface van Samsung One is prachtig
  • Goede keuze voor het maken van foto’s en video’s bij daglicht, prachtige portretten

nadelen

  • Gebruikerservaring met deze chipset is niet helemaal stottervrij
  • Slechte luidsprekerkwaliteit en -volume
  • Ondergemiddelde cameraprestaties bij weinig licht

Om ook te lezen: Alles wat u moet weten over Skrill om in 2020 geld naar het buitenland te sturen

Vergeet het artikel niet te delen!

  Hoeveel minuten is 24 uur? – Beoordelingen Wiki

Leave a Comment